Remmenservice_3840x1100_3

REMBLOKKEN OF REMSCHIJVEN VERVANGEN

Remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw auto. Maar net als alle andere onderdelen van uw auto hebben ze last van slijtage. Doorrijden met versleten remmen kan leiden tot onnodig dure reparaties en is bovendien gevaarlijk. Remblokken en/of remschijven vervangen geeft zekerheid, ook een remklauw vervangen kan eens voor komen. Geef de remmen van uw auto daarom de aandacht die ze verdienen en laat ze regelmatig controleren. Met de remmenservice van Vakgarage kunt u veilig met uw auto de weg op.

GOEDE REMMEN ZIJN BELANGRIJK

Tegenwoordig zijn auto’s veel veiliger dan vroeger. Moderne auto’s zijn uitgerust met airbags, kreukelzones, dwarsbalken en allerlei andere uitvindingen die uw veiligheid vergroten. Toch zijn de remmen samen met de banden de belangrijkste onderdelen van de auto als het aankomt op veiligheid! Uit onderzoek blijkt helaas dat een kwart van de auto’s rondrijdt met slechte remmen. Het is erg belangrijk dat de conditie van de remmen van uw auto goed is en ook blijft. 

SLIJTAGE VAN REMMEN

De remmen van uw auto zijn niet zomaar ineens versleten: de slijtage vindt geleidelijk plaats, elke dag opnieuw. Diverse onderdelen van uw remmen kunnen versleten raken, zoals de remschoenen en wielremcilinders. Alle onderdelen van het remsysteem moeten in orde zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Laat uw remmen daarom regelmatig door ons controleren. Een goed moment hiervoor is de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Daarnaast speelt remvloeistof ook een cruciale rol in het remsysteem. Verouderd remvloeistof heeft een hogere hoeveelheid water doordat dit opgenomen wordt uit de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het kookpunt verlaagd wordt en dit kan resulteren in dampbellen in de vloeistof, dit heeft effect op de prestaties van de remmen. 

REMVLOEISTOF CONTROLEREN, BIJVULLEN OF VERVANGEN

Remvloeistof is de vloeistof die er voor zorgt dat de remmen van uw auto daadwerkelijk remmen zodra u het rempedaal intrapt. Dit komt door de samenstelling van remvloeistof, die niet samendrukbaar is. Remvloeistof moet volgens het onderhoudsschema van uw auto regelmatig vervangen worden. Bij de meeste auto’s is dit gemiddeld iedere twee jaar. Laat uw remvloeistof daarom tijdig controleren.

LAAT UW REMMEN EN REMKLAUWEN CONTROLEREN EN VERVANGEN DOOR Vakgarage Setz

Vertoont uw auto tijdens het rijden één of meer van de volgende symptomen? Dan is het nodig om het remsysteem en remklauwen te controleren. 

Het stuur trilt.
U kunt het rempedaal erg ver intrappen.
U hoort een knersend geluid tijdens het remmen.
De remweg is langer dan normaal.

Deze signalen kunnen op een slecht functionerend remsysteem wijzen. Vakgarage Setz kijkt uw remmen voor u na en zorgt ervoor dat u weer veilig de weg op kunt.

RIJD NIET DOOR MET VERSLETEN REMMEN

Ons advies: rijd nooit door met slecht werkende remmen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar leidt ook tot onnodig dure reparaties. Kapotte onderdelen kunnen voor extra beschadigingen zorgen; zo zullen versleten remblokken de remschijven beschadigen, waardoor ook deze vervangen moeten worden. Zorg dat u tijdig een remmencheck laat uitvoeren zodat het remsysteem geen schade veroorzaakt.

KOSTEN REMSCHIJVEN EN REMBLOKKEN VERVANGEN

De kosten van het vervangen van de remschijven en remblokken verschilt per auto. De prijs hangt af van het type auto en de soort remschijven en remblokken die nodig zijn. Neem contact op met Vakgarage Setz via mail info@vakgaragesetz.nl of bel naar 0598 396868. Wij adviseren u graag over het controleren van de remmen van uw auto, de nieuwe remmen en het monteren hiervan.